HONDENTRAINING

Hondentraining is meer dan alleen het uitvoeren van commando’s zoals ‘zit’, ‘af’, ‘blijf’, etc. Uiteraard helpt het wel als uw hond weet wat u bedoelt met een bepaald commando. Op deze pagina vind u allerlei commando’s die u uw hond kunt leren.

Commando’s

Wanneer uw hond goed luistert en commando’s uitvoert wil dat niet direct zeggen dat de hond in al zijn behoeftes is voorzien. Het kan echter wel goed van pas komen wanneer u ongewenst gedrag wilt veranderen of om ongewenst gedrag in de toekomst te voorkomen.
Er zijn 5 commando’s waar elke hond naar moet luisteren.

Leer uw hond het commando ‘zit’

Erg handig wanneer u wilt dat uw hond bijvoorbeeld rustig wacht voordat jullie de weg oversteken.

Leer uw hond het commando ‘af’

Het commando af wordt vaak gebruikt wanneer u wilt dat de hond een langere tijd rustig wacht op de volgende activiteit. Het zal wat meer moeite kosten om uw hond dit te leren aangezien u van hem vraagt een onderdanige positie aan te nemen.

Leer uw hond het commando ‘hier’

Cruciaal voor iedere hond. Als u ergens loopt en uw hond loopt los wilt u zeker weten dat wanneer u ‘hier’ roept, de hond direct stopt met wat hij aan het doen is en naar u terug komt.

Leer uw hond ‘nee, afblijven of niet doen’

Uw hond moet weten wanneer u het niet eens bent met zijn gedrag. Het is daarom belangrijk dat u daar één commando voor gebruikt. Op deze manier weet uw hond altijd wat u van hem verwacht.

Leer uw hond het commando ‘blijf’

Eigenlijk is dit commando overbodig. Wanneer u uw hond bijvoorbeeld laat zitten of liggen mag hij pas iets anders doen wanneer u dat zegt. Het commando ‘blijf’ is daarom overbodig. Wij gebruiken het nooit tijdens de trainingen. Voor de volledigheid zetten we het er wel bij.

Het beste resultaat behaalt u door gewenst gedrag positief te belonen, dit kan d.m.v. voer maar ook door uw houding, stem en aanraking. Blijf vooral altijd rustig! Het kan zijn dat uw hond niet direct begrijpt wat u van hem wilt maar blijf altijd rustig en wordt nooit boos. Uiteraard zijn wij altijd bereidt u te helpen.

Contact opnemen

Wil je meer informatie over onze hondentrainingen of een afspraak maken? Neem dan contact op via onderstaande formulier

of bel ons op 06-40978252