Commando ‘zit’

Leer uw hond het commando ‘zit’
Het commando ‘zit’ is een van de eerste dingen die honden leren. Dit is ook direct het makkelijkste commando om te leren en komt in veel situaties van pas. Wanneer uw hond zit wacht hij tot u hem verteld wat er vervolgens gaat gebeuren, denk bijvoorbeeld aan het oversteken van een drukke weg, wanneer u zijn eten klaarmaakt of wanneer u op uw kinderen staat te wachten op het schoolplein.

Uw hond leren zitten is vrij makkelijk en gaat als volgt.

Het kan zijn dat dit niet direct werkt en dat uw hond juist gaat springen om het snoepje te krijgen of achteruit loopt. In dit geval beweegt u uw hand terug naar de begin positie ‘voor de neus’ en wacht tot de hond uit zichzelf naar het snoepje toekomt. Probeer het dan opnieuw. Uw hond zal snel genoeg door hebben dat springen, achteruitlopen of welke andere actie dan zitten niet het gewenste effect zal hebben.

Wanneer uw hond de oefening goed kan kunt u dit op verschillende plekken gaan oefenen. Denk aan het park, verschillende plekken in huis of de tuin, voordat u zijn eten geeft, etc. U zult zien dat uw hond binnen de kortste keren door heeft wat u van hem verlangt.

Zodra uw hond het commando ‘zit’ onder de knie heeft en uw hond iedere keer gaat zitten als u dat vraagt, kunt u verder met het commando ‘af’.

Hebt u alles geprobeerd en luistert uw hond toch niet zoals u graag zou willen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!