Diensten

 

In welke situatie u ook terecht komt, u wilt dat uw hond rustig blijft en 100% naar u luistert. Blaffende honden, kinderen die aan het spelen zijn, fietsers die langsrijden. Het maakt allemaal niet uit want u weet dat uw hond naar u kijkt om te weten wat hij moet doen, het is allemaal mogelijk met privé hondentraining.

Met een goede relatie tussen u en uw hond is het allemaal mogelijk en wij helpen u daar graag bij.

Privé hondentraining is ideaal als u uw hond specifieke dingen wilt leren of bepaald gedrag wilt veranderen. Omdat wij tijdens de privé hondentraining inspelen op het natuurlijke instinct van uw hond, kunnen we veel sneller resultaat boeken dan wanneer u naar een reguliere hondencursus gaat.
Tijdens de privé hondentraining, creëren we situaties waarvan u weet dat uw hond niet doet wat u wilt. Vervolgens laten we u zien waar dit gedrag vandaan komt en hoe we dit kunnen veranderen in het gewenste gedrag.

Wij werken enkel met positieve bekrachtiging tijdens de hondentraining. Doordat uw hond de training als positief zal ervaren, zal hij veel sneller dingen oppikken.

Bij ons kunt u terecht voor alle soorten hondentrainingen en gedragsveranderingen. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van veelvoorkomende trainingen.

Puppycursus privé hondentraining

Puppycursus

Wilt u zelf uw tijd indelen of heeft u geen zin om met een hele groep te trainen? Dan is onze puppycursus ideaal voor u. Tijdens deze privé hondentraining gaan we samen met u en uw pup aan de slag met de basis oefeningen die iedere pup moet leren.
Omdat we tijdens de puppycursus alle aandacht voor u en uw pup hebben zal hij de dingen veel sneller oppikken.

Nadat we geanalyseerd hebben wat de oorzaak van het probleem is, stellen we een plan van aanpak op.
De hondentraining die hierop volgt is voornamelijk gericht op aanpakken van de oorzaak. Vaak is dit al genoeg om het gewenste gedrag voor elkaar te krijgen.
Samen met u zorgen we ervoor dat na deze hondentraining, uw hond weer precies doet wat u van hem verlangt.

Gehoorzaamheidstraining

Uw hond is de puppyfase voorbij en luistert niet goed genoeg naar u. In dat geval kunt de gehoorzaamheidstraining bij ons volgen.

Tijdens deze hondentraining kijken we welke basiscommando’s uw hond kent en welke specifieke punten u wilt aanpakken. Dit kan u helemaal zelf invullen.

Gedragstherapie

Wanneer uw hond probleemgedrag gaat vertonen zoals agressie naar andere honden en/of mensen, zeer angstig is in bepaalde situaties of jaagt op alles wat er in het park loopt, dan heeft uw hond gedragstherapie nodig.
Gedragstherapie is niet zomaar een hondentraining. Tijdens de sessies wordt veel dieper ingegaan op het psychologische gedeelte van het probleem.

Agressie naar andere honden en/of mensen

Wanneer uw hond agressief gedrag naar ander honden en/of mensen vertoond is het belangrijk daar direct wat aan te doen. Allereerst kijken we of de hond wel echt agressief is, of dat het een andere uiting is. Wanneer een hond echt agressief is, stellen we een hondentraining samen om samen met dit probleem op te lossen.
De oorzaak van de agressie is hierin zeer belangrijk. Vaak wordt agressie namelijk veroorzaakt door angst. Wanneer we de oorzaak weghalen zal het probleem ziende ogen verbeteren.

Tijdens de hondentraining werken we niet met slipkettingen en andere werktuigen die de hond als negatief kan ervaren, wij werken enkel met positieve bekrachtiging.

Hondentraining voor asielhonden

U heeft de keuze gemaakt om een hond uit het asiel te adopteren.
Dog’s best friend is zelf een groot voorstander van het adopteren van een hond uit het asiel. De honden die in het asiel zitten, verdienen een nieuwe kans op een volmaakt hondenleven. Maar welk ras hond past nu bij u? Waarom zit de hond in het asiel? Welke problemen heeft de hond en hoe ga ik daar straks mee om?

Hondentraining voor kinderen

Er is niets leukers dan te zien hoe uw kinderen en uw hond de beste maatjes zijn en uren met elkaar kunnen spelen. Maar hoe leert u uw kinderen wat ze wel en niet kunnen doen bij een hond? Hoe zij een vreemde hond op straat moeten benaderen? Of hoe ze uw eigen hond uit kunnen laten zonder dat ze de hele straat doorgesleurd worden?

Bang voor honden

Angst voor honden komt veel voor. Vaak komt dit door een negatieve ervaring met een hond in het verleden. Bent u of is uw kind bang voor honden? Dan kunnen wij u helpen om over deze angst heen te komen.

In de realiteit zijn er maar weinig honden die mensen zomaar iets aan willen doen. Het kan echter voorkomen dat u – of u uw kind – bang bent geworden van een hond die u tijdens het hardlopen of fietsen heeft opgejaagd. Hierdoor kan een angst voor honden in het algemeen zijn ontstaan.

Vertoont uw hond gedrag wat u wilt veranderen of luistert uw hond niet goed genoeg, neem dan contact met ons op!

Leer de taal van uw hond spreken en verbeter de band met uw trouwe viervoeter.