Diensten

Privé hondentraining

In welke situatie u ook terecht komt, u wilt dat uw hond rustig blijft en 100% naar u luistert. Blaffende honden, kinderen die aan het spelen zijn, fietsers die langsrijden. Het maakt allemaal niet uit want u weet dat uw hond naar u kijkt om te weten wat hij moet doen, het is allemaal mogelijk met privé hondentraining.
Met een goede relatie tussen u en uw hond is het allemaal mogelijk en wij helpen u daar graag bij.

Privé hondentraining is ideaal als u uw hond specifieke dingen wilt leren of bepaald gedrag wilt veranderen. Omdat wij tijdens de privé hondentraining inspelen op het natuurlijke instinct van uw hond, kunnen we veel sneller resultaat boeken dan wanneer u naar een reguliere hondencursus gaat.
Tijdens de privé hondentraining, creëren we situaties waarvan u weet dat uw hond niet doet wat u wilt. Vervolgens laten we u zien waar dit gedrag vandaan komt en hoe we dit kunnen veranderen in het gewenste gedrag.

Wij werken enkel met positieve bekrachtiging tijdens de hondentraining. Doordat uw hond de training als positief zal ervaren, zal hij veel sneller dingen oppikken.
Bij ons kunt u terecht voor alle soorten hondentrainingen en gedragsveranderingen. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van veelvoorkomende trainingen.

Puppycursus

Wilt u zelf uw tijd indelen of heeft u geen zin om met een hele groep te trainen? Dan is onze puppycursus ideaal voor u. Tijdens deze privé hondentraining gaan we samen met u en uw pup aan de slag met de basis oefeningen die iedere pup moet leren.
Omdat we tijdens de puppycursus alle aandacht voor u en uw pup hebben zal hij de dingen veel sneller oppikken.
Tijdens de puppycursus komen alle basisoefeningen zoals ‘zit’, ‘af’, ‘kom hier’, etc. aan bod. Daarnaast geven we u alle informatie die u nodig heeft om uw pup op te laten groeien tot een zelfverzekerde en gehoorzame hond.
Wat ons onderscheidt van een reguliere puppycursus is dat wij tijdens deze hondentraining niet alleen de basisoefeningen behandelen maar u en uw pup ook voorbereiden op alle prikkels die hij in de buitenwereld op doet. Klik hier om meer te lezen over onze puppycursus.

Gehoorzaamheidstraining

Uw hond is de puppyfase voorbij en luistert niet goed genoeg naar u. In dat geval kunt de gehoorzaamheidstraining bij ons volgen.
Tijdens deze hondentraining kijken we welke basiscommando’s uw hond kan en welke specifieke punten u wilt aanpakken. Dit kan u helemaal zelf invullen. Zo kunt u de hondentraining richten op het terug komen van de hond, trekken aan de lijn, op de plaats wachten tot u uw hond roept, etc.
Naast de verschillende commando’s leren we u met tijdens deze hondentraining ook hoe u zich zowel in huis als buitenshuis als roedelleider kunt opstellen, zodat de hond zich altijd gedraagt zoals u graag wilt.
Samen met u kijken we naar hetgeen u van uw hond verwacht. Op welke prikkels wilt u dat de hond wel of niet reageert? Iedere baas kan hier een eigen invulling aan geven.
De methodes die we tijdens onze hondentrainingen gebruiken, spelen in op het instinct van de hond. Hierdoor leert de hond niet alleen, hij beleeft ook plezier aan de oefeningen.
Klik hier om meer te lezen over onze gehoorzaamheidscursus.

Gedragstherapie

Wanneer uw hond probleemgedrag gaat vertonen zoals agressie naar andere honden en/of mensen, zeer angstig is in bepaalde situaties of jaagt op alles wat er in het park loopt, dan heeft uw hond gedragstherapie nodig. Gedragstherapie is niet zomaar een hondentraining. Tijdens de sessies wordt veel dieper ingegaan op het psychologische gedeelte van het probleem.
Nadat we geanalyseerd hebben wat de oorzaak van het probleem is, stellen we een plan van aanpak op.
De hondentraining die hierop volgt is voornamelijk gericht op aanpakken van de oorzaak. Vaak is dit al genoeg om het gewenste gedrag voor elkaar te krijgen.
Samen met u zorgen we ervoor dat na deze hondentraining, uw hond weer precies doet wat u van hem verlangt.
Klik hier om meer te lezen over gedragstherapie

Agressie naar andere honden en/of mensen

Wanneer uw hond agressief gedrag naar ander honden en/of mensen vertoond is het belangrijk daar direct wat aan te doen. Allereerst kijken we of de hond wel echt agressief is, of dat het een andere uiting is. Wanneer een hond echt agressief is, stellen we een hondentraining samen om samen met dit probleem op te lossen.
De oorzaak van de agressie is hierin zeer belangrijk. Vaak wordt agressie namelijk veroorzaakt door angst. Wanneer we de oorzaak weghalen zal het probleem ziende ogen verbeteren.
Tijdens de hondentraining werken we niet met slipkettingen en andere werktuigen die de hond als negatief kan ervaren, wij werken enkel met positieve bekrachtiging.
Trekken aan de riem
Honden die aan de riem trekken tijdens het wandelen is een van de meest voorkomende problemen die hondeneigenaren ervaren. Dit gedrag kan verschillende oorzaken hebben, maar gelukkig is het snel te verhelpen.
Het belangrijkste hierin is de manier waarop de riem wordt omgedaan, hoe de hond het huis verlaat en de gemoedstoestand van de roedelleider.
Tijdens een aantal korte sessies leren wij u hoe u voor elkaar krijgt dat de hond zowel aan de riem als zonder riem netjes naast u blijft lopen.

Vertoont uw hond gedrag wat u wilt veranderen of luistert uw hond niet goed genoeg, neem dan contact met ons op!

Leer de taal van uw hond spreken en verbeter de band met uw trouwe viervoeter.

Privé hondentraining