Hondentraining voor en met kinderen

Een baby op komst

Net als voor u, is de komst van een baby een ingrijpende verandering in het leven van uw hond. Er komt niet alleen een nieuw roedellid bij, de hond zal ook moeten wennen aan het feit dat de uw aandacht de komende tijd voornamelijk naar de baby zal gaan.
Dit soort veranderingen kunnen voor een hond heel verwarrend zijn, waardoor de hond ongewenst gedrag kan gaan vertonen. Tijdens de hondentraining leren we de hond dat ook de baby hoger in rang staat en hoe hij zich in de buurt van de baby hoort te gedragen.

 

Kleine kinderen

Er is niets leukers dan te zien hoe uw kinderen en uw hond de beste maatjes zijn en uren met elkaar kunnen spelen. Maar hoe leert u uw kinderen wat ze wel en niet kunnen doen bij een hond? Hoe zij een vreemde hond op straat moeten benaderen? Of hoe ze uw eigen hond uit kunnen laten zonder dat ze de hele straat doorgesleurd worden?
Kinderen tot een jaar of 12 hebben een afhankelijke rang. Alleen wanneer u als ouder aanwezig bent, zal de hond het kind als zijn ranghogere beschouwen. In uw afwezigheid is uw kind dus ranglaagste in de ogen van uw hond. Het is daarom onverstandig om jonge kinderen alleen met kinderen te laten zijn.

In uw aanwezigheid kunnen we uw hond natuurlijk wel leren hoe om te gaan met jonge kinderen en uw kinderen leren zich op te stellen als roedelleider. Wanneer uw kinderen dan wat ouder worden kunnen ze deze taak op zich nemen en zal de hond net zo goed naar uw kinderen als naar u luisteren.

Neem contact met ons op voor een gratis intake gesprek!