Bang voor honden

Angst voor honden komt veel voor. Vaak komt dit door een negatieve ervaring met een hond in het verleden. Bent u of is uw kind bang voor honden? Dan kunnen wij u helpen om over deze angst heen te komen.

In de realiteit zijn er maar weinig honden die mensen zomaar iets aan willen doen. Het kan echter voorkomen dat u – of u uw kind – bang bent geworden van een hond die u tijdens het hardlopen of fietsen heeft opgejaagd. Hierdoor kan een angst voor honden in het algemeen zijn ontstaan.

Wij helpen u bij het relativeren van uw angst. Dit bereiken wij door u te leren het gedrag van honden te lezen, zodat u kunt bepalen wat voor intenties een hond heeft. Daarnaast leren wij u hoe u ervoor kunt zorgen om een hond – of het gedrag van honden – te beïnvloeden, zodat ze u de ruimte geven. Als u geen behoefte heeft aan een hond die al dan niet speels op u af komt gerend, dan merkt de hond dit direct.

Wilt u weer rustig door het park of het bos kunnen wandelen zonder bang te zijn voor loslopende honden? Neem dan snel contact met ons op!

Angst voor honden 1